Sillivoileipäkakku saaristolaisleivästä


Silli saaristolaisleivän kera on ajaton klassikko, josta syntyy myös mitä herkullisin voileipäkakku. Valmista helppo saaristolaisleipä Tuoppi saaristolaisleipä jauhoseoksesta ja herkullinen täyte Sillikonttorin Suomessa valmistetuista silleistä. Sillivoileipäkakku on täydellinen lisä niin pienen porukan brunssille kuin isompiin kevään juhliinkin.

soijaton, ei sisällä pähkinää

Sillivoileipäkakku saaristolaisleivästä
8
2,5 h + 12 h marinointi
Pikkelöity punasipuli
1 pieni punasipuli
1 rkl punaviinietikkaa
2 rkl sokeria
½ dl vettä
1 pkt Tuoppi saaristolaisleipä jauhoseosta
Sillitäyte
1 prk Sillikonttorin Sipulisilliä
1 nippu tilliä
3 keitettyä kananmunaa
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl ranskankermaa
½ sitruunan mehu
1 rkl makeaa sinappia
suolaa
mustapippuria
kostutukseen ½-1 dl maitoa
Koristeluun
Sillikonttorin Sipulisilli-paloja
pikkelöityä punasipulia
hienonnettua ruohosipulia
tilliä
isoja kapriksia
rosépippuria

Leikkaa kuorittu punasipuli noin kahdeksaan lohkoon niin, että lohkot pysyvät kasassa sipulin kannan avulla. Kiehauta punaviinietikka, sokeri ja vesi niin, että sokeri sulaa. Lisää punasipulit kuumaan liemeen ja siirrä kannelliseen purkkiin. Anna marinoitua vähintään yön yli.

Valmista saaristolaisleipä pakkauksen ohjeen mukaan pyöreään irtopohjavuokaan. Vuoan tulisi olla halkaisijaltaan 20-24cm. Pienemmästä vuoasta syntyy korkeampi kakku, joka on hivenen hankalampi leikattava.

Hienonna valutettu sipulisilli, tilli ja kananmunat ja sekoita tuorejuustoon ja ranskankermaan. Mausta sitruunamehulla, makealla sinapilla, suolalla ja pippurilla.

Puolita jäähtynyt saaristolaisleipä vaakasuunnassa. Kostuta pohja maidolla ja levitä päälle reilu puolet sillitäytteestä. Nosta kansi täytteen päälle niin että paistunut pinta tulee alaspäin ja kostuta. Päällystä kansi lopulla täytteellä ja anna levätä jääkaapissa 1-2h, että leipä ehtii pehmetä. Koristele sillivoileipäkakku sillipaloilla, punasipulilla, ruohosipulilla, tillillä, kapriksilla ja rosépippureilla. Saaristolaisleipäkakun leikkaamiseen kannattaa käyttää kakkulapion sijaan veistä, sillä saaristolaisleipä on perinteistä paahtoleipää huomattavasti tiiviimpää.

 

1+