Sienirisotto

Täyteläinen sienirisotto on täydellistä sielunruokaa vuodenajasta riippumatta. Parmesaani ja sitruuna antavat sienille hyvää lisämakua ja valmistus on helppoa, kunhan muistaa malttaa odotella riisin kypsymistä. Sienirisotto sopii tarjottavaksi arjesta juhlaan ja parhaimmillaan se on juuri tehtynä.
Sienirisotto
4
30 min

Ainekset

200 g
Champ herkkusieniä (ruskeita tai valkoisia)
20 g
voita
1
sipuli
3 dl
risottoriisiä
10 dl
kuumaa kasvislientä
1 tl
raastettua sitruunan kuorta
50 g
parmesaania raastettuna
ripaus mustapippuria
1 rkl
hienonnettua ruohosipulia

Ohje

Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli voissa isolla pannulla tai kattilassa. Lisää sienet ja riisi ja jatka paistamista muutama minuutti.

Lisää kattilaan kasvislientä kauhalla pienissä erissä ja toista sama, kunnes neste on kokonaan imeytynyt riisiin. Välillä seosta sekoittaen.

Huuhtele ja kuivaa sitruuna. Raasta sitruunan kuori ja parmesaani kypsän risoton joukkoon. Mausta pippurilla. Annostele lautaselle ja koristele ruohosipulilla.

Vinkki:  Sienirisottoon voit valita mieleisiäsi Champ herkkusieniä. Halutessasi voit lisätä myös tilkan valkoviiniä valmistuksen alkuvaiheissa, nopeasti kiehauttaen. 

 

Tämä resepti on tehty yhteistyössä Peggyn pieni punainen keittiön kanssa

Kokeile myös näitä