Sieniraviolit ja tomaatti-vuohenjuustokastiketta
Sieniraviolien onnistumisen takaa taikinan rauhassa lepääminen. Pastakone on oiva työväline raviolien teossa, mutta homma hoituu kyllä kaulimellakin. Muotoilussa voi käyttää vaikka ohutreunaista lasia, jolla raviolit saa painettua muotoonsa.

Ainekset
Ohje
Valmista pastataikina:
Sekoita keltuaiset ja kokonainen kananmuna keskenään ja riko niiden rakenne. Tee työpöydälle keko durumjauhoista. Tee keon keskelle kuoppa ja kaada kuoppaan munamassa, oliiviöljy ja suola. Sekoita massa käsin taikinaksi. Vaivaa kunnes taikinasta tulee kiiltävä. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään 1 tunti.
Ruskista herkkusienet voissa kauttaaltaan timjaminoksien kanssa. Kun sienistä ei enää irtoa nestettä, mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta sienet talouspaperin päälle jäähtymään.
Jaa pastataikina neljään osaan ja kauli pastakoneella tai kaulimella taikina ohueksi levyksi. Voitele taikina kananmunalla. Asettele sienet noin 8-10 cm päähän toisistaan ja nosta toinen pastalevy päälle. Paina sienen ympäriltä ilma ulos ja paina pyöreällä muotilla raviolit irti taikinasta. Tee yhteensä noin 20 raviolia. Keitä raviolit suolavedessä noin 2 minuuttia.
Valmista kastike:
Lämmitä oliiviöljy laakeassa kattilassa. Lisää joukkoon sipulit. Kuullota hetki. Lisää joukkoon pilkotut tomaatit sekä valkoviini. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, sokeri ja suola. Keitä noin 20 minuuttia. Lisää joukkoon basilikan lehdet, vuohenjuusto ja kerma. Anna kiehua vielä 5 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella.
Lisää raviolit pastakastikkeen joukkoon ja annostele lautasille. Koristele ylijääneillä herkkusienillä, vuohenjuustolla ja yrteillä.