Sienipiirakka

Sienipiirakka maistuu kaikkina vuodenaikoina. Viimeistele piirakka tuoreilla yrteillä. Voit halutessasi hyödyntää myös pakastealtaan valmista piirakkataikinaa.

Sienipiirakka
8
60 min

Ainekset

Pohja:
150 g
voita tai margariinia
4 dl
vehnäjauhoja
1
kananmunan keltuainen
1/2 dl
kylmää vettä
ripaus suolaa
Täyte:
1
pieni sipuli
200 g
Champ herkkusieniä (valkoinen, ruskea)
1/2 ruukku
Vihreä Keiju persilja
2 dl
ruokakermaa
1 dl
maitoa
2-3
kananmunaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
175 g
juustoraastetta

Ohje

Laita voi tai margariini kulhoon ja mittaa joukkoon vehnäjauhot.

Lisää kananmunankeltuainen, kylmä vesi ja ripaus suolaa.

Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on sekaisin.

Painele taikina (leivinpaperilla vuorattuun) reunalliseen uunivuokaan ja esipaista pohjaa 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 10 minuuttia.

Kuori ja hienonna sipuli ja viipaloi tai leikkaa lohkoiksi herkkusienet.

Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuli ja sienet, kunnes pehmenevät.

Levitä ne esipaistetun piirakkapohjan päälle.

Hienonna pinnalle persilja.

Sekoita ruoka- tai kuohukerma, maito, kananmunat, suola, mustapippuri ja juustoraaste keskenään ja kaada piirakkapohjan päälle.

Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja hyytynyt.

Tarjoa mielellään hieman lämpimänä.

Reseptin tuotteet