Savulohileipäkakku

Kevät on värikkäiden voileipäkakkujen aikaa, kun juhlakausi lähestyy. Voit käyttää osan leivästä myös rukiisena ja kuorruttaa halutessasi kakkujen reunat. Valmista silloin tuplamäärä katkaraputäytettä tai puolitoista kertainen annos savulohitäytettä, jotta se riittää myös reunoille.

Savulohileipäkakku
15
60 min + kostutusaika

Ainekset

25 viipaletta
isoja paahtoleipiä
3-4 dl
kiehuvaa vettä
1
kasvis- tai kalaliemikuutio
Täyte 1:
400 g
savulohituorejuustoa
200 g
lämminsavulohta
1 ruukku
Vihreä Keiju tilliä
Täyte 2:
200 g
yrttutuorejuustoa
100 g
katkarapuja
1 ruukku
Vihreä Keiju ruohosipulia
mustapippuria myllystä
Pinnalle:
100-200 g
kirsikka- tai miniluumutomaatteja
1
lime
100-150 g
katkarapuja
200 g
lämminsavulohta
Vihreä Keiju ruohosipulia
Vihreä Keiju tilliä

Ohje

Leikkaa paahtoleivistä reunat.

Kiehauta vesi ja liuota joukkoon.

Valmista täytteet. Sekoita savulohituorejuuston joukkoon hienonnettua lämminsavulohta ja hienonnettua tilliä.

Valmista toinen täyte. Sekoita yrttituorejuuston joukkoon sulatetut ja valutetut katkaravut ja hienonnettua ruohosipulia. Mausta seos vielä mustapippurilla.

Laita 5 leipää vieretysten tarjoiluvadille ja kostuta liemellä.

Levitä päälle kerroksittain täytteitä ja kostutettuja leipäviipaleita siten, että viimeisin kerros täytettä jää kakun päälle.

Anna kakun mielellään maustua hetki jääkaapissa ennen koristelua.

Koristele kakku kirsikka- tai miniluumutomaateilla, limellä, katkaravuilla, lämminsavulohella sekä ruohosipulilla ja tillillä.

Tarjoa!

Reseptin tuotteet