Samettinen herkkusienikeitto


Samettinen herkkusienikeitto on täydellinen alkuruoka, mutta toimii rikkaan ja täyteläisen makunsa vuoksi myös pääruokana. Kuivatut sienet tuovat tähän vegaaniseen keittoon suutuntumaa ja tryffeliöljy viimeistelee ylellisen maun. 

Samettinen herkkusienikeitto
2
30 min
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
400 g Champ herkkusieniä
1 rkl vehnäjauhoja
1 l kasvislientä
2 dl valkoviiniä (vegaaninen)
2 dl soijakermaa
1 rkl vaaleaa misotahnaa
1 rkl soijakastiketta
suolaa
mustapippuria
Pinnalle: kuivattuja sieniä, lehtipersiljaa, tryffeliöljyä

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota oliiviöljyssä kattilassa. Lisää pilkotut herkkusienet pannulle ja jatka kuullottamista. Suurusta vehnäjauhoilla. Lisää joukkoon kasvisliemi sekä valkoviini ja keitä kasaan niin, että vähintään 2/3 nesteestä on jäljellä. Kaada joukkoon soijakerma, vaalea misotahna ja soijakastike. Lämmitä keitto ja aja sauvasekoittimella sileäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jaa sienikeitto lautasille ja koristele kuivatuilla sienillä, lehtipersiljalla ja tryffeliöljyllä.

0