Samettinen herkkusienikeitto

Samettinen herkkusienikeitto on täydellinen alkuruoka, mutta toimii rikkaan ja täyteläisen makunsa vuoksi myös pääruokana. Kuivatut sienet tuovat tähän vegaaniseen keittoon suutuntumaa ja tryffeliöljy viimeistelee ylellisen maun. 

Samettinen herkkusienikeitto
2
30 min

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
oliiviöljyä
400 g
Champ herkkusieniä
1 rkl
vehnäjauhoja
1 l
kasvislientä
2 dl
valkoviiniä (vegaaninen)
2 dl
soijakermaa
1 rkl
vaaleaa misotahnaa
1 rkl
soijakastiketta
suolaa
mustapippuria
Pinnalle:
kuivattuja sieniä, lehtipersiljaa, tryffeliöljyä

Ohje

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota oliiviöljyssä kattilassa. Lisää pilkotut herkkusienet pannulle ja jatka kuullottamista. Suurusta vehnäjauhoilla. Lisää joukkoon kasvisliemi sekä valkoviini ja keitä kasaan niin, että vähintään 2/3 nesteestä on jäljellä. Kaada joukkoon soijakerma, vaalea misotahna ja soijakastike. Lämmitä keitto ja aja sauvasekoittimella sileäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jaa sienikeitto lautasille ja koristele kuivatuilla sienillä, lehtipersiljalla ja tryffeliöljyllä.

Reseptin tuotteet

Kokeile myös näitä