Salted Caramel -täytekeksit

Yhteistyö

Koko Suomi Leipoo kauden 2021 voittaja Mari Pihlajamäki on tehnyt Kymppi Murotaikinasta herkullisen reseptin. Nämä Salted Caramel -täytekeksit sopivat loistavasti mm. kesän valmistuneiden juhlapöydän tarjottavaksi.

Salted Caramel -täytekeksit
25
1h

Ainekset

Vaaleat keksit
1 pkt
Kymppi Murotaikina 400g
Salted Caramel -täyte
1,5 dl
kuohukermaa
1 dl
fariinisokeria
1 rkl
voita
0,5 tl
suolaa
Koristeeksi
50 g
tummaa suklaata
pakastekuivattua vadelmaa

Ohje

  • Valmista Salted caramel -täyte ensin. Mittaa täytteen aineet kattilaan suola lukuun ottamatta. Kuumenna koko ajan sekoitellen noin 10 minuuttia, kunnes seos sakenee. Sekoita suola joukkoon ja ota kattila liedeltä, anna kinuskin jäähtyä.
  • Sulata Kymppi Murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  • Kauli murotaikina noin 2-3 mm ohueksi. Käytä lasia tai mittaa noin 4-5 cm halkaisijaltaan ja painele pyöreitä keksejä. Aseta keksit leivinpaperille uunipellille ja paista noin 7-10 minuuttia uunin keskitasolla. Anna jäähtyä täysin.
  • Lusikoi jäähtyneen keksin päälle salted caramel -täytettä ja aseta toinen keksi kevyesti päälle.
  • Sulata suklaa mikrossa. Lusikoi sulatettua suklaata ohuena nauhana keksin päälle ja ripottele pinnalle pakastekuivattua vadelmaa. Säilytä keksit jääkaapissa

Reseptin tuotteet

Kokeile myös näitä