Salaattipizza


Salaattipizza on hauska tapa herkutella. Alla rapea pizzapohja, jossa herkullinen kastike ja mehevä juusto. Pinnalla paljon raikasta vihreää.

Salaattipizza
2
1 h
1 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
1/4 tuorehiivaa
1/2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
3 dl pizzajauhoja
Punainen pestokastike:
5 kpl aurinkokuivattua tomaattia
1 valkosipulinkynsi
1/2 punainen paprika
ripaus suolaa
1 1/2 dl oliiviöljyä
25 g parmesaanijuustoa
1/2 dl cashewpähkinöitä
Lisäksi:
200 g mozzarellajuustoraastetta
Pinnalle:
100 g Vihreäkeiju makea frisee salaattia
125 g minimozzarellapalloja
150 g miniluumutomaatteja
1 punasipuli
Rucolaa, oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola ja öljy. Lisää pizzajauhot ja vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisa. Kohota liinan alla noin 20 min. Vaivaa taikina ja jaa halutessasi kahteen osaan. Kaulitse pyöreähköiksi pizzoiksi. Pohjat saavat näyttää itse tehdyiltä ja olla reunoiltaan epäsymmetriset. Voit muotoilla pizzan myös esimerkiksi sydämen malliseksi. Laita leivinpaperilla suojatulle uunipellille tai kuumalle pizzakivelle.

Valmista punainen pestokastike. Mittaa pestokastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi kastikkeeksi. Levitä kastike pizzapohjan päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 250 asteessa, kunnes pohja on saanut hieman väriä ja juusto sulanut. Levitä päälle runsaasti makeaa friseesalaattia, minimozzarellapalloja, miniluumutomaatteja, punasipulirenkaita ja rucolaa. Valuta pinnalle oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa. Nauti heti!