Salaatti-broiler saaristopiirakka basilikaöljyllä


Oletko jo kokeillut salaattipiirakkaa? Nappaa tästä talteen ihanan ruokaisan salaatti-broilerpiirakan ohje. Piirakka on tehty Kymppi Saaristo piirakkataikina pohjaan. Piirakan kruunaa maukas basilikaöljy.

Salaatti-broiler saaristopiirakka basilikaöljyllä
6
1 h
1 pkt Kymppi Saaristo piirakkataikina
Kymppi, suomalaisia kuivattuja herneitä
400 g maustamattomia broilerfileitä
Broilereihin:
4 rkl öljyä
1 tl paprikajauhetta
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl cayennepippuria tai chilijauhetta
suolaa
Salaattiin:
1 pussi Vihreäkeiju jääsalaattia
2-3 kourallista rucolaa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
4 artisokan sydäntä (säilyke)
2 kourallista kirsikkatomaatteja
Basilikaöljy:
1 ruukku Vihreäkeiju tuoretta basilikaa varsineen
1 dl oliiviöljyä
1/4 dl sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
mustapippuria myllystä
suolaa myllystä

Ota Kymppi Saaristo piirakkataikina sulamaan tuntia ennen valmistusta. Aseta leivinpaperi laakean piirakkavuoan pohjalle. Painele taikina tasaisesti vuokaan ja muotoile reunat. Lisää toinen leivinpaperi päälle ja lisää päälle kuivattuja herneitä reilusti niin, että pohja täyttyy. Paista 200 asteessa 15 min. Ota herneet ja toinen leivinpaperi pois ja jatka paistoa n. 10 min. Anna pohjan jäähtyä.

Pilko broilerfileet paloiksi. Lisää pannulle öljy, mausteet sekä lohkottu valkosipulinkynsi ja kuumenna. Lisää broilerpalat ja kypsennä. Lisää halutessasi suolaa.

Valmista basilikaöljy. Lisää kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Mikäli basilikaruukku on kovin iso, voit säästää osan basilikanlehdistä salaatin joukkoon.

Ota piirakkapohja irti piirakkavuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Lisää päälle puolet basilikaöljystä, salaattia, rucolaa, puolikkaat kirsikkatomaatit, pilkotut artisokan sydämet sekä aurinkokuivatut tomaatit. Lisää päälle vielä broilerpalat sekä loppu basilikaöljy. Tarjoile.