Sadonkorjuun herkkusienipastavuoka


Helppo herkkusienipastavuoka syntyy nopeasti uunissa. Kuullotetut herkkusienet ja juurekset lisätään esikeitetyn pastan kanssa uunivuokaan ja gratinoidaan Koskenlaskija-sulatejuustokastikkeen kanssa.

Sadonkorjuun herkkusienipastavuoka
4
45 min
250 g täysjyväpastaa (esim. penne)
2 punasipulia
200 g Champ herkkusieniä
Vihreäkeiju rosmariinia
3 rkl öljyä
1 palsternakka
3 porkkanaa
Juustokastike:
4 dl ruokakermaa
250 g Koskenlaskija-sulatejuustoa
1/2 tl suolaa
1/2 sitruunan mehu
ripaus mustapippuria
Vihreäkeiju persiljaa hienonnettuna

Kypsennä pasta napakaksi suolalla maustetussa vedessä ja siivilöi.

Hienonna punasipuli, herkkusienet sekä rosmariini ja kuullota öljyssä pannulla. Kuutioi juurekset pieneksi ja lisää joukkoon. Hauduta hetki.

Kuumenna ruokakerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto. Mausta kastike suolalla, sitruunamehulla ja mustapippurilla.

Sekoita uunivuoassa pasta ja haudutetut kasvikset. Lisää pinnalle juustokastike ja gratinoi 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Viimeistele herkkusienipasta hienonnetulla persiljalla tai yrteillä maun mukaan.