Saaristo Savulohipiirakka (ammattilaiset)
MEHEVÄ SAVULOHIPIIRAKKA VALMISTUU NOPEASTI VALMIIN PIIRAKKATAIKINAN AVULLA. KAIKKI TÄYTTEET LEVITETÄÄN PIIRAKKATAIKINAN PÄÄLLE JA LAITETAAN UUNIIN PAISTUMAAN. TARJOILE SAVULOHIPIIRAS ESIMERKIKSI RAIKKAAN SALAATIN KERA.
Vaikeusaste: helppo
soijaton, pähkinätön, ei sisällä selleriä, ei sisällä hernettä

12
1h
Ainekset
1 kpl
GN Kymppi Piirakkataikina Saaristo
TÄYTE
6
kananmunaa
4 dl
kermaviiliä
4 dl
hienonnettua purjoa tai kevätsipulia
0,5 dl
Vihreäkeiju tilliä
600 g
savulohta
2 rkl
sitruunamehua
2 tl
suolaa
Ohje
Laita sulanut piirakkataikina voideltuun GN 1/2 vuokaan. Sekoita kananmunat kermaviilin joukkoon kulhossa. Lisää hienonnettu purjo tai kevätsipuli, tilli ja paloiteltu savulohi. Mausta sitruunamehulla ja suolalla. Lisää täyte pohjan päälle ja paista savulohipiirakkaa 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.