Ruis-mallasvispipuuro (ammattilaiset)


Perinteisiä reseptejä maakunnista: Etelä-Pohjanmaa

Kuohkea ruis-mallasvispipuuro on ihana yhdistelmä hapanta ja makeaa. Puuro vaatii hieman aikaa, mutta palkitsee maullaan. Tarjoa puuro esimerkiksi maidon ja sokeroitujen puolukoiden kera.

laktoositon, maidoton, soijaton, kananmunaton, pähkinätön

 

Ruis-mallasvispipuuro (ammattilaiset)
85
1,5h + jäähdytys
6,000 kg vettä
0,960 kg puolukoita
0,780 kg karkeita täysjyväruisjauhoja
0,240 kg Tuoppi Mämmi- ja leipämaltaita
0,480 kg sokeria
ripaus suolaa
puolukoita ja maitoa tarjoiluun

Mittaa vesi ja puolukat pataan (mieluiten sekoittava pata). Kuumenna kiehuvaksi ja lisää ruisjauhoja sekä maltaita vähän kerrallaan koko ajan reippaasti sekoittaen. Kun puuro kiehuu uudelleen, vähennä lämpöä ja anna hautua hiljaa kiehuen noin tunnin ajan. Sekoittele ahkerasti hautumisen aikana.

Mausta valmis puuro sokerilla ja halutessasi suolalla. Jäähdytä puuro jäähdytyskaapissa tai jäähdyttävässä padassa. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi ja kiiltäväksi yleiskoneessa tai sekoittavassa padassa. Mitä pidempään vatkaat, sen kuohkeampaa puurosta tulee. Tarjoa vispipuuro puolukoiden ja maidon kanssa.

0