Ruis-mallasvispipuuro (ammattilaiset)

Perinteisiä reseptejä maakunnista: Etelä-Pohjanmaa

Kuohkea ruis-mallasvispipuuro on ihana yhdistelmä hapanta ja makeaa. Puuro vaatii hieman aikaa, mutta palkitsee maullaan. Tarjoa puuro esimerkiksi maidon ja sokeroitujen puolukoiden kera.

laktoositon, maidoton, soijaton, kananmunaton, pähkinätön

 

Ruis-mallasvispipuuro (ammattilaiset)
85
1,5h + jäähdytys

Ainekset

6,000 kg
vettä
0,960 kg
puolukoita
0,780 kg
karkeita täysjyväruisjauhoja
0,240 kg
Tuoppi Mämmi- ja leipämaltaita
0,480 kg
sokeria
ripaus suolaa
puolukoita ja maitoa tarjoiluun

Ohje

Mittaa vesi ja puolukat pataan (mieluiten sekoittava pata). Kuumenna kiehuvaksi ja lisää ruisjauhoja sekä maltaita vähän kerrallaan koko ajan reippaasti sekoittaen. Kun puuro kiehuu uudelleen, vähennä lämpöä ja anna hautua hiljaa kiehuen noin tunnin ajan. Sekoittele ahkerasti hautumisen aikana.

Mausta valmis puuro sokerilla ja halutessasi suolalla. Jäähdytä puuro jäähdytyskaapissa tai jäähdyttävässä padassa. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi ja kiiltäväksi yleiskoneessa tai sekoittavassa padassa. Mitä pidempään vatkaat, sen kuohkeampaa puurosta tulee. Tarjoa vispipuuro puolukoiden ja maidon kanssa.

Kokeile myös näitä