Rouheiset moniviljasämpylät (ammattilaiset)

Kymppi pellavarouhe sopii suolaiseen ja makeaan leivontaan ja lisäät sillä helposti leivonnaisten kuitupitoisuutta. Nämä herkulliset moniviljasämpylät saavat makua lisäksi Tuopin mämmi- ja leipämaltaista.

vegaaninen, maidoton, laktoositon, soijaton, kananmunaton, pähkinätön, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä selleriä

Raaka-annospaino: 130 g

Rouheiset moniviljasämpylät (ammattilaiset)
20
1,5 h

Ainekset

1,000 l
vettä
0,040 kg
kuivahiivaa
0,260 kg
Tuoppi Mämmi- ja leipämallasta
0,360 kg
grahamjauhoja
0,520 kg
vehnäjauhoja
0,200 kg
Kymppi Pellavarouhetta
0,200 l
rypsiöljyä
0,020 kg
suolaa

Ohje

Sekoita kuivahiiva lämpimään veteen. Lisää mämmi- ja leipämaltaat, grahamjauhot ja puolet vehnäjauhoista. Sekoita taikinaksi. Lisää pellavarouhe, öljy ja suola. Lisää loput vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kohota taikinaa 30 minuuttia.

Sekoita vehnäjauhoista, mämmi- ja leipämaltaista sekä pellavarouheesta seos leivonta-alustalle. Muotoile taikina pötköksi jauhotetulla alustalla ja jaa noin 20 yhtä suureen osaan. Pyöritä taikinasta sämpylöitä ja kohota pellillä uudelleen noin 20 min.

Paista moniviljasämpylät 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kokeile myös näitä