Rouheiset moniviljasämpylät

Kympin Pellavarouhe sopii laajasti suolaiseen ja makeaan leivontaan ja lisäät sillä helposti leivonnaisten kuitupitoisuutta. Nämä herkulliset moniviljasämpylät saavat makua lisäksi Tuopin mämmi- ja leipämaltaista.

Rouheiset moniviljasämpylät
10
1,5h

Ainekset

5 dl
vettä
2 pss
kuivahiivaa
2 dl
Tuoppi Mämmi- ja leipämallasta
3 dl
grahamjauhoja
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
Kymppi Pellavarouhe
1 dl
rypsiölyjä
2 tl
suolaa

Ohje

Sekoita kuivahiiva lämpimään veteen. Lisää mämmi- ja leipämaltaat, grahamjauhot ja puolet vehnäjauhoista. Sekoita taikinaksi. Lisää pellavarouhe, öljy ja suola. Lisää loput vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kohota taikinaa 30 minuuttia.

Sekoita vehnäjauhoista, mämmi- ja leipämaltaista sekä pellavarouheesta seos leivonta-alustalle. Muotoile taikina pötköksi jauhotetulla alustalla ja jaa noin 20 yhtä suureen osaan. Pyöritä taikinasta sämpylöitä ja kohota pellillä uudelleen noin 20 min.

Paista moniviljasämpylät 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kokeile myös näitä