Rieskapizza tomaattisella herkkusienikastikkeella
rieskapizzaan keitetään tomaattinen herkkusienikastike ja pinnalle levitetään reilusti vegaanista savujuustoa. Paiston jälkeen pizzojen pinnalle lisätään kuullotettuja herkkusieniä ja tuoreita yrttejä.
4
45 min
Ainekset
4 kpl
rieskaa
Tomaattinen herkkusienikastike:
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
3 rkl
oliiviöljyä
400 g
Champ herkkusieniä
1 tl
suolaa
800 g
tomaattimurskaa
valkoviinietikkaa
2 rkl
sokeria
2 tl
mustapippuria rouheena
1/2 ruukku
Vihreäkeiju timjamia
1/2 ruukku
Vihreäkeiju oreganoa
Pinnalle:
Champ herkkusieniä
300 g
vegaanista savujuustoa
Vihreäkeiju oreganoa ja timjamia
Ohje
Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja kuullota oliiviöljyssä. Siivuta herkkusienet ja lisää joukkoon, kuullota hetki ja mausta suolalla.
Ota sivuun puolet kuullotetuista herkkusienistä ja lisää kattilaan tomaattimurska, rouhittu mustapippuri, valkoviinietikka, sokeri ja yrttien lehdet. Hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes kastikkeen maku tiivistyy.
Laita rieskat leivinpaperille ja levitä rieskoihin tomaattinen herkkusienikastike. Lisää pinnalle kuullotettuja herkkusienisiivuja ja vegaanista savujuustoa raasteena. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia ja lisää paiston jälkeen pizzojen pinnalle tuoretta oreganoa ja timjamia.