Rapeat herkkusienirisottopihvit ja tulinen tuoretomaattikastike


Herkkusienirisotto on oivallinen kasvispihvien raaka-aine. Pihveihin voi hyödyntää erinomaisesti aterialta ylijääneen jäähtyneen risoton. Herkkusienirisotto muotoillaan pihveiksi, korppujauhotetaan ja paistetaan rapeiksi.

Rapeat herkkusienirisottopihvit ja tulinen tuoretomaattikastike
4
45 min
3 dl risottoriisiä
1 hienonnettu sipuli
2 rkl öljyä
200 g Champ herkkusieniä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 dl valkoviiniä
8 dl kasvislientä
2 dl parmesaania raasteena
1/3 ruukku Vihreäkeijun timjamia
2 dl korppujauhoa
0,5 dl rypsiöljyä
Pinnalle ripaus suolaa
Tuoretomaattikastike:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 punainen chili
500 g kypsiä tomaatteja
2 dl kasvislientä
1 dl valkoviinietiikka
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Vihreäkeijun oreganoa

Kuullota risottoriisiä ja hienonnettua sipulia öljyssä kattilassa. Kuutioi herkkusienet pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kattilaan valkoviini ja hetken kuluttua kasvisliemi. Kun neste on lähes imeytynyt risottoon, lisää joukkoon raastettu parmesaani ja timjamin lehdet. Jäähdytä herkkusienirisotto ja muotoile 8 pihviksi ja pyörittele pihvit korppujauhossa. Paista risottopihvit rapeaksi öljyssä ja lisää pinnalle ripaus suolaa.

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon hienonnettu chili. Kuutioi tomaatit ja lisää joukkoon. Lisää kasvisliemi ja valkoviinietikka. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla myllystä. Lisää kastikkeeseen lopuksi tuoretta oreganoa.