Rantasen Perunalimppu


Tämä Perunalimppu resepti on hyvin perinteinen, jo Rantasen mämmi- ja leipämallas pakkauksessa ollut, resepti.

Nykyään Rantasen mämmi- ja leipämallas on vaihtunut Tuoppi -tuotemerkin alle.

Rantasen Perunalimppu
10
4h
0,5 kg perunoita
5 dl vettä
1,5 dl Tuoppi mämmi- ja leipämaltaita
6 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
30 g hiivaa
1 rkl suolaa
0,5 dl siirappia (ei pakollinen)
2 kpl hapanleipäviipaletta

Suolattomassa vedessä kypsiksi keitetyt perunat survotaan.

Mämmi- ja leipämallas ja rikotut hapanleipäviipaleet sekoitetaan seokseen. Ruisjauhoja ripotellaan pinnalle paksu kerros. Annetaan imeltyä lämpimässä n. 1,5 tuntia.

Imeltämisen jälkeen lisästään 5 dl kiehuvaa vettä kokoajan vatkaten. Ripotellaan pinnalle ruisjauhoja ja annetaan imeltyä vielä n. 1 tuntia. Lisästään suola ja hiiva vesitilkkaan sekoitettuna. Taikina alustetaan hyvin ja maustetaan halutessa siirapilla.

Hyvin kohonneesta taikinasta leivotaan pyöreitä limppuja, jotka kohotetaan ja pistellään ennen uuniin laittamista. Limput paistetaan 200 asteessa n. 1 tuntia 15 minuuttia. Paistamisen loppuvaiheessa limput voidellaan siirappivedellä.

0