Rantasen Mallaslimppu


Tämä Mallaslimppu resepti on hyvin perinteinen, jo Rantasen mämmi- ja leipämallas pakkauksessa ollut, resepti.

Nykyään Rantasen mämmi- ja leipämallas on vaihtunut Tuoppi -tuotemerkin alle.

Rantasen Mallaslimppu
15
3h
1l vettä, piimää tai maitoa
50g hiivaa
2 tl suolaa
1 dl siirappia
100 g sulatettua voita
2 dl Tuoppi mämmi- ja leipämaltaita
3 dl ruisjauhoja
15-20 dl vehnäjauhoja

Lisää kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva, suola, siirappi, maltaat ja jauhot. Alustamisen loppupuolella lisää sulatettu voi ja haluamasi mausteet. Annan taikinan kohota ja leivo sen jälkeen siitä 3-4 limppua, joiden annetaan kohota liinan alla peitettynä.

Pistele kohonneet limput ja paista uunissa n. 210-220 asteessa 30-40 min. Anna valmiiden limppujen olla liinan alla että kuori pehmenee.

VINKKI: Makuvaihteluita saat, jos lisäät taikinaan fenkolia, anista ja rusinoita.