Ranskalainen minisienipiirakka


Klassinen quiche lorraine sisältää tyypillisesti pekonia, kananmunaa ja kermaa. Saat tehtyä siitä päivitetyn version lisäämällä pekonin sijasta ilmakuivattua kinkkua ja herkkusieniä. Nämä kauniit pikkupiirakat kruunaa vesikrassi. 

Ranskalainen minisienipiirakka
6
30
1 levy voitaikinaa
100 g Champ herkkusieniä
100 g ilmakuivattua kinkkua
1 rkl rypsiöljyä
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 dl juustoraastetta
suolaa, mustapippuria, vesikrassia

Kauli voitaikinalevy ohuemmaksi ja leikkaa siitä muffinimuotin kokoisia pyöreitä levyjä. Vuoraa muffinimuotit voitaikinalla ja laita jääkaappiin hetkeksi lepäämään. Pilko herkkusienet sekä ilmakuivattu kinkku pieneksi ja paista hetki öljyssä pannulla. Sekoita kananmunat, kerma ja juustoraaste keskenään kerma-munaseokseksi. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Täytä vuoratut muffinimuotit paistetulla kinkulla ja sienillä, kaada kerma-munaseos päälle ja koristele vesikrassin lehdillä. Paista sienipiirakoita uunin keskitasossa 225 asteessa noin 2025 minuuttia.