Raikas salaatti sitruunamarinoidun punajuuren kera
Tämä kesäinen ja raikas salaatti maistuu sellaisenaan tai vaikka paistetun kalan kumppanina. Suutuntumaa salaattiin tuo rapea punajuuri sekä pähkinät.

Ainekset
Ohje
Kuori punajuuret ja leikkaa niistä ohuita siivuja (paksuus noin 2mm). Keitä punajuurisiivuja 2 minuuttia suolatussa vedessä, jonka jälkeen jäähdytä ne nopeasti siivilässä kylmällä vedellä. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu kulhoon. Lisää joukkoon viinietikka ja rypsiöljy. Mausta suolalla, sokerilla sekä mustapippurilla ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon punajuurisiivut ja anna marinoitua ennen tarjoilua.
Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Laita cashewpähkinät uunipellille ja paahda uunissa 5-7 minuuttia. Leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi ja laita hetkeksi jääkylmään veteen, jolloin retiiseistä tulee entistäkin rapeampia. Kokoa annos laittamalla punajuurisiivuja lautasen pohjalle. Lisää päälle Mix-salaatti, paahdettuja cashewpähkinöitä, vuohenjuustoa ja retiisisiivuja. Viimeistele annos punajuurten marinadikastikkeella.
Punajuuret ja pähkinät voi valmistaa jo etukäteen. Näin saat salaatin koottua nopeasti tarjoiluhetkellä.