Punajuurikeitto ja makuparit


Makea punajuuri sopii loistavasti makupariksi erilaisten juustojen kanssa. Ne tuovat kokonaisuuteen suolaisuutta. Sinihomejuusto ja vuohenjuusto ovat tästä klassisia esimerkkejä. Balsamicon hapokkuus tasapainottaa punajuuren makua ja väri muuttuu intensiivisemmäksi. Juustot ja balsamico toimivat hyvin esimerkiksi punajuurisosekeiton seassa.

Punajuurikeitto ja makuparit
4
20min + sulatusaika (1vrk)
850 g Kymppi Punajuurisosetta
2 dl vettä
3 dl kermaa

Kuori pakkaus pois jäisen punajuurimassan ympäriltä. Anna sulaa jääkaapissa 1-2 vuorokautta astiassa. Sulatuksen aikana erottuu nestettä. Lisää sulaneen massan joukkoon vesi ja kerma. Kuumenna.

Vuohenjuusto-punajuurikeitto: Murenna kuumaan keittoon lopuksi 200 g vuohenjuustoa. Aja halutessasi sileäksi sauvasekoittimella.

Sinihomejuusto-punajuurikeitto: Murenna kuumaan keittoon lopuksi 150 g sinihomejuustoa. Aja halutessasi sileäksi sauvasekoittimella.

Balsamico-punajuurikeitto: Lisää kuumaan keittoon lopuksi 1½ rkl balsamicoa.