Punajuurikeitto ja makuparit (ammattilaiset)


Makea punajuuri sopii loistavasti makupariksi erilaisten juustojen kanssa. Ne tuovat kokonaisuuteen suolaisuutta. Sinihomejuusto ja vuohenjuusto ovat tästä klassisia esimerkkejä. Balsamicon hapokkuus tasapainottaa punajuuren makua ja väri muuttuu intensiivisemmäksi. Juustot ja balsamico toimivat hyvin esimerkiksi punajuurisosekeiton seassa.

Punajuurikeitto ja makuparit (ammattilaiset)
10
20 min + sulatusaika
2,550 kg Kymppi Punajuurisose (á 850 g)
10 dl vettä
4 dl kermaa

Kuori pakkaus pois jäisen punajuurimassan ympäriltä. Sulata huoneenlämmössä tai anna sulaa jääkaapissa 1-2 vuorokautta astiassa.. Sulatuksen aikana erottuu nestettä. Lisää sulaneen massan joukkoon vesi ja kerma. Kuumenna.