Punajuurikeitto ja makuparit (ammattilaiset)
Makea punajuuri sopii loistavasti makupariksi erilaisten juustojen kanssa. Ne tuovat kokonaisuuteen suolaisuutta. Sinihomejuusto ja vuohenjuusto ovat tästä klassisia esimerkkejä. Balsamicon hapokkuus tasapainottaa punajuuren makua ja väri muuttuu intensiivisemmäksi. Juustot ja balsamico toimivat hyvin esimerkiksi punajuurisosekeiton seassa.

10
20 min + sulatusaika
Ainekset
2,550 kg
Kymppi Punajuurisose (á 850 g)
10 dl
vettä
4 dl
kermaa
Ohje
Kuori pakkaus pois jäisen punajuurimassan ympäriltä. Sulata huoneenlämmössä tai anna sulaa jääkaapissa 1-2 vuorokautta astiassa.. Sulatuksen aikana erottuu nestettä. Lisää sulaneen massan joukkoon vesi ja kerma. Kuumenna.
Vuohenjuusto-punajuurikeitto: Murenna kuumaan keittoon lopuksi 450 g vuohenjuustoa. Aja halutessasi sileäksi sauvasekoittimella.
Sinihomejuusto-punajuurikeitto: Murenna kuumaan keittoon lopuksi 350 g sinihomejuustoa. Aja halutessasi sileäksi sauvasekoittimella.
Balsamico-punajuurikeitto: Lisää kuumaan keittoon lopuksi 50 ml balsamicoa.