Punajuurihilloke


Reseptistä syntyy yksi hillopurkillinen.

Punajuurihilloke
5
30 min
2 dl Kymppi Punajuurisosetta 850g (sulanutta massaa)
1 porkkana, omena tai päärynä
3 dl hillosokeria
½ limen mehu
1 tl limen kuoriraastetta
1 tl piparkakkumaustetta tai 2 tl tuoretta inkivääriä
1 tl suolaa

Sulata punajuurisose pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori porkkana, omena tai päärynä ja leikkaa se aivan pieniksi kuutioiksi. Lisää kattilaan yhdessä punajuurisoseen kanssa, kiehauta. Lisää hillosokeri, limen mehu, hyvin pesty ja raastettu limen kuori, piparkakkumauste tai tuore hienonnettu inkivääri ja suola. Keitä pehmeiksi n. 5-10 min. Anna jäähtyä hyvin. Annostele hilloke kuumennettuun lasipurkkiin ja sulje tiiviisti.

Säilytä jääkaapissa. Tarjoile hilloketta esim. juustojen ja piparkakkujen kera.