Punajuuri- ja bataattipiiraat *vegaaninen*

Ihanat ruispohjaiset piiraat syntyvät myös vegaanisena kätevästi valmiista Kymppi Saaristo Piirakkataikinasta ja täyte Kymppi Punajuuri- tai bataattisoseesta.

Punajuuri- ja bataattipiiraat *vegaaninen*
15
1h

Ainekset

400g (1pkt)
Kymppi Saaristolaispiirakkataikina
RIISIPUURO
2½ dl
vettä
2 dl
puuroriisiä
7½ dl
kaura- tai soijamaitoa
1 tl
suolaa
n. 500 g
Kymppi Punajuurisosetta 850 g TAI Bataattisosetta 850 g
2 rkl
perunajauhoa
VOITELUUN
sulatettua kasvimargariinia tai margariini-kaura/soijamaitoseosta

Ohje

Aloita valmistamalla riisipuuro. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon puuroriisi. Anna nesteen imeytyä riiseihin. Lisää kauramaito muutamassa erässä ja hauduta kannen alla kypsäksi noin tunti muutaman kerran välillä sekoittaen. Mausta valmis puuro suolalla. Sekoita joukkoon punajuuri- tai bataattisose ja perunajauho. Mikäli haluat valmistaa molempia makuja, jaa puuro kahteen osaan ja sekoita toiseen 250g bataattisosetta ja toiseen 250g punajuurisosetta ja molempiin seoksiin 1 rkl perunajauhoa.

Anna saaristolaistaikinan sulaa ja kaulitse jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Ota pyöreällä leivosmuotilla tai isohkolla juomalasilla pyöreitä kuvioita. Laita palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita lusikalla keko punajuuririisipuuroa tai bataattiriisipuuroa taikinan keskelle ja nosta reunat puuron päälle. Rypytä piirakoiksi.

Paista 250°C n. 10-15 minuuttia riippuen piirakoiden koosta. Voitele kypsät piirakat sulatetulla kasvimargariinilla tai margariini-kaura/soijamaitoseoksella.

Kokeile myös näitä