Punajuuri- ja bataattipiiraat

Ihanat ruispohjaiset piiraat syntyvät kätevästi valmiista Kymppi Saaristo Piirakkataikinasta ja täyte Kymppi Punajuuri- tai bataattisoseesta. Upean väriset piiraat ovat herkullista tarjottavaa arkena ja juhlassa. Kädenjälki saa näkyä piiraissa. Kokeile myös suupalan kokoisia minipiiraita sekä erilaisia ympyrämuotteja.

Punajuuri- ja bataattipiiraat
15
1h

Ainekset

400g
Kymppi Saaristo piirakkataikina
Riisipuuro
2½ dl
vettä
2 dl
puuroriisiä
7½ dl
maitoa
1 tl
suolaa
n. 500 g
Kymppi Punajuurisosetta tai Bataattisosetta
1-2
munaa
Voiteluun
sulatettua voita tai voi-maitoseosta

Ohje

Aloita valmistamalla riisipuuro. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon puuroriisi. Anna nesteen imeytyä riiseihin. Lisää maito muutamassa erässä ja hauduta kannen alla kypsäksi noin tunti muutaman kerran välillä sekoittaen. Mausta valmis puuro suolalla. Sekoita joukkoon punajuuri- tai bataattisose. Mikäli haluat valmistaa molempia makuja, jaa puuro kahteen osaan ja sekoita toiseen 250g bataattisosetta ja toiseen 250g punajuurisosetta. Riko joukkoon munat ja sekoita tasaiseksi.

Anna ruistaikinan sulaa ja kaulitse jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Ota pyöreällä leivosmuotilla tai isohkolla juomalasilla pyöreitä kuvioita. Laita palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita lusikalla keko punajuuririisipuuroa tai bataattiriisipuuroa taikinan keskelle ja nosta reunat puuron päälle. Rypytä piirakoiksi. Paista 250°C n. 10-15 minuuttia riippuen piirakoiden koosta. Voitele kypsät piirakat sulatetulla voilla tai voi-maitoseoksella.

Kokeile myös näitä