Portobellorisotto
Portobellorisotto on ihanan lämmittävä ateria, joka valmistuu helposti kotikeittiössä. Voit valmistaa alkuruoaksi tai pääruoaksi.
4
1 h
Ainekset
250 g
Champ portobellosieniä
1
sipuli
3 rkl
oliiviöljyä
3 dl
risottoriisiä
1
kasvisliemikuutio
7 dl
vettä
3 dl
valkoviiniä
mustapippuria myllystä
suolaa myllystä
1 ruukku
Vihreä Keiju persiljaa
200 g
yrttituorejuustoa
lisäksi parmesaanijuustoa
Ohje
Hienonna portobellosienet jalkoineen pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Lisää hienonnetut sienet ja sipulit kattilaan ja kuullota, kunnes sienet pehmenevät. Lisää joukkoon risottoriisi ja kääntele hetki. Murusta joukkoon kasvisliemikuutio. Lisää vettä ja valkoviiniä vähän kerrallaan ja anna riisin kypsyä kannen alla. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Lisää lopuksi joukkoon hienonnettu persilja ja yrttituorejuusto. Anna tuorejuuston sulaa joukkoon ja tarjoa heti.