Portobello-ruisburger ja paahdettu valkosipulimajoneesi

Tämä herkullinen kasvishampurilainen vie kielen mennessään. Portobello-pihvit vaativat hivenen normaalia enemmän vaivannäköä, mutta palkitsevat kyllä herkuttelijan. Tarjoa pihvi ruisleivän välissä runsaan valkosipulimajoneesin kera.

Portobello-ruisburger ja paahdettu valkosipulimajoneesi
2
55 min

Ainekset

4 kpl
Champ-portobellon lakkia ilman helttoja ja kantoja
200 g
kotimaista vuohenjuustoa
1 dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
2 dl
korppujauhoja
4 palaa
ruisleipää
Valkosipulimajoneesi
6 kpl
isoa valkosipulinkynttä
4 rkl
majoneesia
2 tl
dijonsinappia
suolaa
sokeria
Muut täytteet
1
tomaatti
½
punasipuli
4 kpl
salaatinlehteä

Ohje

Laita valkosipulinkynnet kuorineen 170 asteiseen uuniin 45 minuutiksi. Mikrota portobellon lakkeja 3-4 minuuttia kahden lautasen ja talouspaperien välissä. Painele sienet mahdollisimman kuiviksi. Aseta kahden lakin päälle vuohenjuustoa ja paina toiset lakit juuston päälle. Leivitä sieni-vuohenjuustopaketit eli pyöritä ensin vehnäjauhossa, sitten sileäksi vispatussa kananmunassa ja vielä korppujauhoissa. Toista vielä kananmunassa pyörittely ja korppujauhoissa pyöräytys juuston sulkemiseksi sisälle.

Kuori jäähtyneet valkosipulinkynnet ja soseuta esim. sauvasekoittimen kutterilla. Sekoita majoneesi, dijonsinappi ja valkosipulimurska, mausta suolalla ja sokerilla.

Friteeraa leivitetyt portobellopihvit 180 asteisessa öljyssä noin pari minuuttia per puoli, kunnes kuorrutus on kullanruskea. Kokoa purilainen paahdetun ruisleivän väliin. Laita pohjalle salaattia, ohuita punasipulin viipaleita ja tomaattiviipaleita, sitten portobello-pihvi ja kanteen reilusti valkosipulimajoneesia.

Kokeile myös näitä