Pizzarulla tuoreella salaatilla ja yrteillä


Maukkaat sormisyötävät syntyvät herkullisesta pizzapohjasta ja itse tehdystä pestosta. Tarjoa nämä maukkaat pizzarullat raikkaan Vihreäkeijun yrttisalaatin kanssa. 

Pizzarulla tuoreella salaatilla ja yrteillä
4
45 min + kohotus
10 g tuorehiivaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
2 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
1 ruukku Vihreäkeiju basilikaa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl pinjansiemeniä
2 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitrunamehua
1 dl tomaattimurskaa
100 g mozzarellajuustoa
Salaatti:
1 ruukku Vihreäkeiju viinisuolaheinää
½ dl Vihreäkeijun mintun lehtiä
½ dl Vihreäkeijun tilliä
½ dl paahdettuja manteleita
2 rkl sitruunavinegrettiä

Murenna tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, vehnäjauhot ja oliiviöljy. Alusta taikinaa noin 10 minuuttia. Anna taikinan kohota vähintään pari tuntia. 

Aja basilika, oliiviöljy, pinjansiemenet, suola valkosipuli ja sitruunamehu sauvasekoittimella pestoksi. Kauli pizzataikinasta yksi iso levy. Levitä tomaattimurska ja pesto levyn päälle ja ripottele lopuksi päällemozzarella. Rullaa taikinalevy ja leikkaa rulla noin 5 cm kokoisiksi paloiksi. Aseta palat leivinpaperille pannulle ja paista uunissa 250 asteessa noin 1520 minuuttia. Sekoita lopuista aineksista salaatti ja tarjoile pizzarullien kera.