Pizzarulla tuoreella salaatilla ja yrteillä
Maukkaat sormisyötävät syntyvät herkullisesta pizzapohjasta ja itse tehdystä pestosta. Tarjoa nämä maukkaat pizzarullat raikkaan Vihreäkeijun yrttisalaatin kanssa.
4
45 min + kohotus
Ainekset
10 g
tuorehiivaa
2 dl
kädenlämpöistä vettä
2 tl
suolaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
oliiviöljyä
1 ruukku
Vihreäkeiju basilikaa
3 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
pinjansiemeniä
2 tl
suolaa
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
sitrunamehua
1 dl
tomaattimurskaa
100 g
mozzarellajuustoa
Salaatti:
1 ruukku
Vihreäkeiju viinisuolaheinää
½ dl
Vihreäkeijun mintun lehtiä
½ dl
Vihreäkeijun tilliä
½ dl
paahdettuja manteleita
2 rkl
sitruunavinegrettiä
Ohje
Murenna tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, vehnäjauhot ja oliiviöljy. Alusta taikinaa noin 10 minuuttia. Anna taikinan kohota vähintään pari tuntia.
Aja basilika, oliiviöljy, pinjansiemenet, suola valkosipuli ja sitruunamehu sauvasekoittimella pestoksi. Kauli pizzataikinasta yksi iso levy. Levitä tomaattimurska ja pesto levyn päälle ja ripottele lopuksi päällemozzarella. Rullaa taikinalevy ja leikkaa rulla noin 5 cm kokoisiksi paloiksi. Aseta palat leivinpaperille pannulle ja paista uunissa 250 asteessa noin 15–20 minuuttia. Sekoita lopuista aineksista salaatti ja tarjoile pizzarullien kera.