Piparkakkukoristeet juustokakkuun
15
2h
Ainekset
1 pkt
Kymppi Piparitaikina (500g)
PIKEERI
1
valkuainen
3 dl
tomusokeria
½ tl
sitruunamehua
tai valmista sokerikuorrutetta
kermavaahtoa koristeiden kiinnittämiseen
Ohje
Kauli sulanut piparkakkutaikina ohueksi levyksi ja leikkaa 8 sentin korkuisiksi suoriksi kaistaleiksi. Leikkaa kaistaleista 15 kpl 4 sentin levyisiä suorakulmaisia paloja. Leikkaa paloihin harjakatot ja lopputaikinasta voit tehdä esimerkiksi piparihahmoja kakun päälle. Paista pipareita 180-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia ja jäähdytä.
Vaahdota valkuainen ja lisää joukkoon tomusokeri ja sitruunamehu. Laita pikeeri pursotinpussiin ja koristele talon seinät. Voit myös käyttää valmista sokerikuorrutetta. Lisää piparitalojen taakse pieni nokare esimerkiksi kermavaahtoa, jotta talot pysyvät paremmin kiinni kakussa. Asettele koristellut piparitalot halkaisijaltaan 20 cm:n juustokakun reunoille vieri viereen.