Piparjuuri-punajuurilaatikko


Punajuuri ja piparjuuri ovat yhdessä täydellinen makupari. Saksanpähkinät antavat punajuurilaatikkoon suutuntumaa ja creme fraiche täyteläisyyttä.

laktoositon, ei sisällä soijaa, ei sisällä sitrushedelmää, ei sisällä kalaa/äyriäisiä

Piparjuuri-punajuurilaatikko
8
1,5 h + 12 h sulatus
850 g Kymppi Punajuurisose 850g
100 g saksanpähkinöitä
1 rkl rypsiöljyä
suolaa
2 dl laktoositonta creme fraichea
1 kananmuna
20 g piparjuuritahnaa

Sulata jäinen punajuurisosemassa jääkaapissa.

Paahda saksanpäkinöitä öljyssä pannulla ja mausta suolalla. Pilko pähkinät muruksi ja lisää puolet sulaneen punajuurisoseen joukkoon creme fraichen, kananmunan, piparjuuritahnan kanssa. Sekoita tasaiseksi massaksi ja kaada voideltuun laatikkovuokaan.

Kaada loput pähkinämurusta punajuurimassan päälle ja paista punajuurilaatikkoa uunissa 175 asteessa noin tunti.