Piparjuuri-punajuurilaatikko (ammattilaiset)


Punajuuri ja piparjuuri ovat yhdessä täydellinen makupari. Saksanpähkinät antavat punajuurilaatikkoon suutuntumaa ja creme fraiche täyteläisyyttä.

laktoositon, ei sisällä soijaa, ei sisällä sitrushedelmää, ei sisällä kalaa/äyriäisiä

Piparjuuri-punajuurilaatikko (ammattilaiset)
20
1,5 h + 12 h sulatus
2,550 kg Kymppi Punajuurisose (á 850 g)
0,3000 kg saksanpähkinä
0,015 l rypsiöljy
0,025 kg merisuola
0,600 l laktoositon creme fraiche
0,165 kg kananmuna
0,060 kg piparjuuritahna

Sulata jäinen punajuurisosemassa jääkaapissa.

Paahda saksanpähkinöitä öljyssä pannulla ja mausta 5 grammalla suolaa. Pilko pähkinät muruksi ja lisää 200 grammaa pähkinöitä sulaneen punajuurisoseen joukkoon creme fraichen, kananmunan, piparjuuritahnan ja lopun merisuolan kanssa. Sekoita tasaiseksi massaksi ja kaada voideltuun GN 1/1-vuokaan.

Kaada loput pähkinämurusta punajuurimassan päälle ja paista punajuurilaatikkoa uunissa +175-200°C noin tunti. Huomioithan uunikohtaiset lämpötilaerot.