Piparjuuri-punajuurilaatikko (ammattilaiset)
Punajuuri ja piparjuuri ovat yhdessä täydellinen makupari. Saksanpähkinät antavat punajuurilaatikkoon suutuntumaa ja creme fraiche täyteläisyyttä.
laktoositon, ei sisällä soijaa, ei sisällä sitrushedelmää, ei sisällä kalaa/äyriäisiä

20
1,5 h + 12 h sulatus
Ainekset
2,550 kg
Kymppi Punajuurisose (á 850 g)
0,3000 kg
saksanpähkinä
0,015 l
rypsiöljy
0,025 kg
merisuola
0,600 l
laktoositon creme fraiche
0,165 kg
kananmuna
0,060 kg
piparjuuritahna
Ohje
Sulata jäinen punajuurisosemassa jääkaapissa.
Paahda saksanpähkinöitä öljyssä pannulla ja mausta 5 grammalla suolaa. Pilko pähkinät muruksi ja lisää 200 grammaa pähkinöitä sulaneen punajuurisoseen joukkoon creme fraichen, kananmunan, piparjuuritahnan ja lopun merisuolan kanssa. Sekoita tasaiseksi massaksi ja kaada voideltuun GN 1/1-vuokaan.
Kaada loput pähkinämurusta punajuurimassan päälle ja paista punajuurilaatikkoa uunissa +175-200°C noin tunti. Huomioithan uunikohtaiset lämpötilaerot.