Pinaatti-herkkusienipiirakka filotaikinasta


Tämä vegaaninen versio kreikkalaisesta piiraasta, spanakopitasta, vie kielen mennessään. Hienoksi ajettu cashewpähkinä toimii samalla tavalla kuin parmesanjuustoSienipiirakan leikkaaminen paistamisen jälkeen on vaikeaa, joten se kannattaa leikata ennen uuniin menoa annospaloiksi.

Pinaatti-herkkusienipiirakka filotaikinasta
4
1
200 g Champ herkkusieniä
1 purjo (vain vaalea osa)
2 kevätsipulia
100 g cashewpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
250 g pinaattia
1 rkl oliiviöljyä
25 g tilliä
25 g oreganoa
25 g basilikaa
½ sitruuna
suolaa, mustapippuria
14 filotaikinalevyä
oliiviöljyä

Viipaloi herkkusienet sekä purjo ja hienonna kevätsipuli. Aja cashewpähkinät ja valkosipuli yleiskoneessa tai käytä morttelissa hienoksi massaksi. Kuullota herkkusieniä, pinaattia, purjoa ja kevätsipulia oliiviöljyssä pannulla. Lisää joukkoon pähkinämassa, hienonnetut yrtit, sitruunan kuori ja mehu sekä suola ja pippuri. Aseta filotaikinalevyt päällekkäin vuokaan niin, että voitelet jokaisen levyn oliiviöljyllä. Kaada massa vuokaan levyjen päälle ja rypistä kaksi viimeistä filotaikinalevyä massan päälle kuoreksi. Voitele lopuksi vielä kevyesti oliiviöljyllä. Paista sienipiirakka 175asteisessa uunissa 3040 minuuttia kunnes pinta on rapea.