Pinaatti-herkkusienipiirakka filotaikinasta
Tämä vegaaninen versio kreikkalaisesta piiraasta, spanakopitasta, vie kielen mennessään. Hienoksi ajettu cashewpähkinä toimii samalla tavalla kuin parmesanjuusto. Sienipiirakan leikkaaminen paistamisen jälkeen on vaikeaa, joten se kannattaa leikata ennen uuniin menoa annospaloiksi.
4
1
Ainekset
200 g
Champ herkkusieniä
1
purjo (vain vaalea osa)
2
kevätsipulia
100 g
cashewpähkinöitä
1
valkosipulinkynsi
250 g
pinaattia
1 rkl
oliiviöljyä
25 g
tilliä
25 g
oreganoa
25 g
basilikaa
½
sitruuna
suolaa, mustapippuria
14
filotaikinalevyä
oliiviöljyä
Ohje
Viipaloi herkkusienet sekä purjo ja hienonna kevätsipuli. Aja cashewpähkinät ja valkosipuli yleiskoneessa tai käytä morttelissa hienoksi massaksi. Kuullota herkkusieniä, pinaattia, purjoa ja kevätsipulia oliiviöljyssä pannulla. Lisää joukkoon pähkinämassa, hienonnetut yrtit, sitruunan kuori ja mehu sekä suola ja pippuri. Aseta filotaikinalevyt päällekkäin vuokaan niin, että voitelet jokaisen levyn oliiviöljyllä. Kaada massa vuokaan levyjen päälle ja rypistä kaksi viimeistä filotaikinalevyä massan päälle kuoreksi. Voitele lopuksi vielä kevyesti oliiviöljyllä. Paista sienipiirakka 175–asteisessa uunissa 30–40 minuuttia kunnes pinta on rapea.