Pikkelöity sienisalaatti


Sienisalaatti on klassikkoherkku. Kun herkkusienet pikkelöi edeltävänä iltana, saa sienisalaattiin uudenlaisen kirpeämmän kulman. Tämä erilainen sienisalaatin resepti sisältää vinkit sienisalaatin keventämiseen jogurtilla ja maustamiseen esimerkiksi valkosipulilla ja rosmariinilla.

Pikkelöity sienisalaatti
6
1 + pikkelöinti 12 h
400 g Champ herkkusieniä
1 dl etikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
2 valkosipulinkynttä
1 oksa rosmariinia
1/2 dl turkkilaista jogurttia
1/2 dl majoneesia
1/2-1 tl valkoviinietikkaa
ripaus sokeria
suolaa, mustapippuria

Puolita ja paista herkkusienet. Sekoita etikka, sokeri ja vesi niin, että sokeri sulaa. Lisää herkkusienet liemeen ja anna marinoitua yön yli. Valuta sienet ja hienonna sienet, valkosipulinkynnet ja rosmariini. Sekoita kaikki aineet ja mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Sienisalaatin resepti on helposti muokattavissa erilaisiksi versioiksi esimerkiksi yrttiä vaihtamalla.