Pikkelöity herkkusienikastike savulohi-maalaissalaatille


Pikkelöidyistä sienistä valmistat helposti herkullisen herkkusienikastikkeen salaatille. Etikkaiset herkkusienet antavat hienon maun savulohi-maalaissalaattiin.

Pikkelöity herkkusienikastike savulohi-maalaissalaatille
4
1 + pikkelöinti 12 h
Pikkelöidyt herkkusienet:
200 g Champ herkkusieniä
2 rkl öljyä
2 tl suolaa
Vihreäkeiju timjamia
1 laakerin lehti
1 tl kokonaisia mustapippureita
2 dl valkoviinietikkaa
2 dl vettä
0,5 dl sokeria
Herkkusienikastike:
1 dl herkkusienten pikkelilientä
1 dl pikkelöityjä herkkusieniä
1 rkl karkeaa sinappia
1 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
0,5 dl rypsiöljyä
Paahdetut juurekset:
8 maa-artisokkaa
4 pientä porkkanaa
4 perunaa
2 rkl öljyä
1/2 tl hienoa merisuolaa
Lisäksi:
2 kpl Vihreäkeiju jääsalaattia
1 kpl kurkku
400 g savulohta

Leikkaa herkkusienistä kannan tyvi pois ja leikkaa neljään osaan. Kuullota sieniä kattilassa pienessä määrässä öljyä hetki ja mausta suolalla. Lisää loput liemen ainekset ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Kaada herkkusienet sekä liemi purkkiin ja jäähdytä. Anna maustua seuraavaan päivään.

Valmista herkkusienikastike sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet keskenään.

Pese juurekset huolellisesti ja pilko muutamaan osaan. Lisää öljy ja suola ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Pese salaatti ja revi pieniksi paloiksi. Lisää jäähtyneet paahdetut juurekset ja savulohi paloina. Viimeistele maalaissalaatti herkkusienikastikkeella.