Parsakaali “bowl” kvinoalla, kananmunalla ja pähkinöillä -Venner

Rouskuvia kasviksia, ravitsevaa kvinoaa ja sopiviasti makeutta omenasta sekä suolaisuutta oliiveista! Raikas, täyttävä salaatti, jonka voit koota myös suosittuun kulhomuotoon tarjoillessa!

Parsakaali “bowl” kvinoalla, kananmunalla ja pähkinöillä -Venner
4
30 min

Ainekset

1 dl
kvinoaa
2 dl
vettä
1/2 kpl
kasvisliemikuutiota
1 kpl
parsakaalia
5 kpl
kananmunia
1 kpl
porkkanaa
1 ps
Vihreäkeiju salaattia
1 kpl
omenaa
1/2 prk
vihreitä oliiveja
1/2 dl
siemeniä
1/4 ps
cashewpähkinöitä
6 rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa

Ohje

  1. Huuhtele kvinoa ja lisää se veden ja puolikkaan liemikuution kanssa kattilaan. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Laita toiseen kattilaan vettä kiehumaan. Huuhtele ja paloittele parsakaali, ja anna kiehua hetken ajan, niin että rakenne hieman pehmenee, mutta on yhä rapsakka (n. 5 minuuttia). Vaihda vesi ja keitä kananmunat koviksi, n. 10 minuutin ajan. “Pelästytä” kananmunat kylmän veden alla, ja kuori.
  3. Kuutioi tai raasta porkkana, kuutioi omena ja revi salaatti pienemmäksi. Puolita oliivit, sekä kananmunat.
  4. Kun kvinoa on valmista, sekoita joukkoon salaatti sekä raastettu porkkana. Kokoa annokset kulhoihin niin että jokainen raaka-aine (paitsi pähkinät ja siemenet) muodostavat oman alueensa, niin saat annoksista hauskan kulhoruoan. Tämä on myös kätevää, jos kaikki raaka-aineet eivät ole lapsille tuttuja ja aineksia voi maistella erikseen!
  5. Viimeistele kulhot reippaasti öljyllä, siemenillä ja pähkinöillä, sekä ripauksella suolaa.

LAPSET MUKAAN: Lapset voivat auttaa parsakaalin kukintojen repimisessä, keitettyjen kananmunien kuorimisessa, ja repiä salaatinlehdet. Hieman iästä riippuen myös raaka-aineiden raastaminen ja kuutioiminen, sekä kulhojen rakentaminen raaka-aine kerrallaan voi olla hauskaa puuhaa!

Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla.

KATSO VIDEOLTA SALAATIN VALMISTUSVINKKI