Parsakaali “bowl” kvinoalla, kananmunalla ja pähkinöillä -Venner
Rouskuvia kasviksia, ravitsevaa kvinoaa ja sopiviasti makeutta omenasta sekä suolaisuutta oliiveista! Raikas, täyttävä salaatti, jonka voit koota myös suosittuun kulhomuotoon tarjoillessa!
4
30 min
Ainekset
1 dl
kvinoaa
2 dl
vettä
1/2 kpl
kasvisliemikuutiota
1 kpl
parsakaalia
5 kpl
kananmunia
1 kpl
porkkanaa
1 ps
Vihreäkeiju salaattia
1 kpl
omenaa
1/2 prk
vihreitä oliiveja
1/2 dl
siemeniä
1/4 ps
cashewpähkinöitä
6 rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa
Ohje
- Huuhtele kvinoa ja lisää se veden ja puolikkaan liemikuution kanssa kattilaan. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Laita toiseen kattilaan vettä kiehumaan. Huuhtele ja paloittele parsakaali, ja anna kiehua hetken ajan, niin että rakenne hieman pehmenee, mutta on yhä rapsakka (n. 5 minuuttia). Vaihda vesi ja keitä kananmunat koviksi, n. 10 minuutin ajan. “Pelästytä” kananmunat kylmän veden alla, ja kuori.
- Kuutioi tai raasta porkkana, kuutioi omena ja revi salaatti pienemmäksi. Puolita oliivit, sekä kananmunat.
- Kun kvinoa on valmista, sekoita joukkoon salaatti sekä raastettu porkkana. Kokoa annokset kulhoihin niin että jokainen raaka-aine (paitsi pähkinät ja siemenet) muodostavat oman alueensa, niin saat annoksista hauskan kulhoruoan. Tämä on myös kätevää, jos kaikki raaka-aineet eivät ole lapsille tuttuja ja aineksia voi maistella erikseen!
- Viimeistele kulhot reippaasti öljyllä, siemenillä ja pähkinöillä, sekä ripauksella suolaa.
LAPSET MUKAAN: Lapset voivat auttaa parsakaalin kukintojen repimisessä, keitettyjen kananmunien kuorimisessa, ja repiä salaatinlehdet. Hieman iästä riippuen myös raaka-aineiden raastaminen ja kuutioiminen, sekä kulhojen rakentaminen raaka-aine kerrallaan voi olla hauskaa puuhaa!
Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla.
KATSO VIDEOLTA SALAATIN VALMISTUSVINKKI