Perinteinen pannukakku mintulla


Saat perinteiseen pannukakkuun uutta makua lisäämällä taikinaan Vihreäkeijun minttua ja paistamalla taikinan piirakkavuoassa. Maukkaan herkun kruunaa nopea itse tehty mansikkahillo ja sitruunamelissalla maustettu mascarpone-kermavaahto. 

Perinteinen pannukakku mintulla
0
1 h
½ dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl maitoa
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
50 g sulatettua voita
1 rkl Vihreäkeiju minttua hienonnettuna
Mansikkahillo
200 g tuoreita mansikoita
1 dl hillosokeria
Mascarponevaahto
1 dl vispikerma
1 dl mascarponejuustoa
1 rkl tomusokeria
1 rkl Vihreäkeiju sitruunamelissaa hienonnettuna

Vatkaa sokeri ja kananmunat kevyesti. Lisää joukkoon maito, vehnäjauhot, suola, voi ja minttu. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. Kaada massa piirakkavuokaan ja paista pannukakku uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia. Perkaa ja pilko mansikat. Lämmitä mansikat kattilassa sokerin kanssa niin, että sokeri sulaa ja anna kiehua varovasti noin 5 minuuttia. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa kevyesti joukkoon mascarponejuusto ja tomusokeri. Mausta sitruunamelissalla. Ota piirakkavuoka pois uunista ja levitä mansikkahillo sekä mascarpone-kermavaahto pannukakun päälle. 

1+