Paahdettu porsaankylki ja gremolataa


Paahdettu porsaankylki saa makunsa täyteläisestä marinadista ja pitkä haudutusaika takaa murean lopputuloksen. Tuoreista yrteistä valmistettu gremolata raikastaa lopputuloksen.

Paahdettu porsaankylki ja gremolataa
4
3 tuntia 30 minuuttia
1 kg porsaan luutonta paahtokylkeä
suolaa
mustapippuria myllystä
Marinadi:
2 dl Tuoppi 0,75l Kotikaljaa
2 dl omenamehua
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl soijaa
1 rkl tuoretta inkivääriä
1 raastettu sitruunankuori
Gremolata:
1 pnt lehtipersiljaa
1 kpl sitruunan kuori raastettuna
2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Mausta porsaankylki suolalla ja mustapippurilla. Laita liha uuniin 125 asteeseen noin kolmeksi tunniksi (sisälämpö 85-90 astetta).

Valmista marinadi. Laita kotikalja, omenamehu ja fariinisokeri kattilaan ja anna kiehua hiljalleen siirappimaiseksi. Lisää soija, hienonnettu inkivääri ja raastettu sitruunankuori. Anna marinadin kiehahtaa ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Valmista gremolata. Leikkaa lehtipersilja suikaleiksi. Sekoita kaikki gremolatan raaka-aineet keskenään, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Penslaa kypsynyt paahtokylki kauttaaltaan soijamarinadilla ja paahda vielä uunissa 225 asteessa, kunnes liha saa kauniin värin pintaan(noin 10 minuuttia).
Tarjoa paahtokylki gremolatalla maustetun salaatin kera.