Paahdettu juures-kikhernevuoka


Tämä herkullinen juurespaistos valmistuu helposti uunissa. Lantun makeus saa seurakseen kukkakaalia ja porkkanaa, ja paistoksesta jokainen voi valita lautaselleen omat lempparinsa kikherneiden, oliivien ja pähkinöiden seuraksi – mutta kaikkea kannattaa kuitenkin maistaa, eikö!

Paahdettu juures-kikhernevuoka
4
1 h
500 g lanttua
1 kpl kukkakaalia
3 kpl porkkanaa
1 kpl sipulia
4 rkl oliiviöljyä
2 prk kikherneitä (valmiiksi keitettyjä)
1/2 prk vihreitä oliiveja
3/4 ps cashew-pähkinöitä
1 tl suolaa
0,5 tl kanelia
Kastike:
0,5 dl oliiviöljyä
1/2 pnt Vihreäkeiju persiljaa
2 kynttä valkosipulia
1/2 kpl sitruunan mehua
1 tl suolaa
1 tl hunajaa, sokeria tai muuta makeutusta
  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kuori lanttu, sipuli ja porkkana. Tee lantuista ja porkkanoista tikkuja, sipulit voit leikata isommiksi palasiksi. Tee kukkakaalista “pihvejä”. Levitä leivinpaperoidulle pellille tai isoon uunivuokaan. Mausta suolalla, kanelilla sekä reilulla määrällä oliiviöljyä. Laita uuniin ja esipaista n. 20 minuutin ajan.
  2. Valuta ja huuhtele kikherneet. Puolita oliivit.
  3. Ota uunipelti pois uunista ja kääntele kasviksia. Lisää sitten mukaan kikherneet sekä oliivit, ja paista 10-20 minuutin ajan 200 asteessa, kunnes kaikki raaka-aineet ovat varmasti kypsiä.
  4. Valmista sillä välin kastike: hienonna valkosipuli mahdollisimman hienoksi tai käytä puristinta. Hienonna yrtti hienoksi silpuksi. Sekoita loput ainekset.
  5. Tarjoile juures-kikhernepaistos sitruunaisen yrttikastikkeen kanssa.

Vinkki: tämän annoksen seuraksi sopii murennettu feta tai joku muu juusto!

Lapset mukaan! Lapset voivat hieman iästä riippuen osallistua raaka-aineiden kuorimiseen ja pilkkomiseen, sekä huuhtoa kikherneet ja levittää raaka-aineet pannulle, sekä sekoittaa kastikkeen ja annostella sitä ruokaan tai suoraan annoksiin. 

Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla.

0