Paahdettu bataatti-parsakaalisalaatti -Venner

Tämä ruokaisa salaatti yhdistelee monenlaisia makuja, on värikäs ja herkullinen kokonaisuus! Voit sekoittaa kaikki raaka-aineet yhteen, tai tarjoilla raaka-aineet yhdessä mutta erikseen, jolloin lapset voivat maistella niitä yksi kerrallaan!

Paahdettu bataatti-parsakaalisalaatti -Venner
4
30 min

Ainekset

2 dl
kvinoaa
4 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
500 g
parsakaalia
500 g
bataattia
1 pussi
Vihreäkeiju jääsalaattia
100 g
aurinkokuivattuja tomaatteja
1
omena
50 g
cashewpähkinöitä
YRTTIKASTIKE:
1/2 dl
oliiviöljyä
1/2
sitruuna
1/2 ruukku
Vihreäkeiju persiljaa

Ohje

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Huuhtele kvinoa tiheässä siivilässä ja lisää veteen kasvisliemikuution kanssa. Anna kiehua keskilämmöllä sekoittaen n. 10 min. ja siirrä syrjään tekeytymään n. 10 minuutiksi.
  3. Huuhtele ja paloittele parsakaali (voit myös käyttää varren). Kuori ja kuutioi bataatti. Kasvikset voi jättää karkeiksi paloiksi salaattia varten. Asettele kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille, pirskota päälle oliiviöljyä sekä suolaa (halutessasi muita mausteita). Paahda uunissa n. 20 minuutin ajan.
  4. Revi salaatti kulhoon, pese ja paloittele myös omena. Lisää mukaan keitetty kvinoa, ja sekoita  mukaan ½ purkkia aurinkokuivattuja tomaatteja (hienonnettuna) sekä pähkinät.
  5. Kun parsakaali ja bataatti ovat valmiit, ota ne uunista ja sekoita mukaan salaattiin tai tarjoile erikseen.
  6. Valmista kastike: hienonna yrtti, lisää mukaan öljy ja sitruunamehu sekä ripaus suolaa, sekoita salaattiin tai tarjoile erikseen.
  7. Nauttikaa värikkäästä ateriasta!

LAPSET MUKAAN:  Tässä ateriassa lapset voivat huuhdella kvinoat, asetella kasvikset uunipellille ja repiä salaattia. Lapset voivat myös sekoittaa salaatin raaka-aineet keskenään, pilkkoa raaka-aineita (iän mukaan) sekä kattaa pöydän yhdessä muiden kanssa.

Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla.

KATSO VIDEOLTA VALMISTUSVINKKI