Oregano ja cashewpestopasta -Venner
Venner-reseptit ovat kasvisruokaa, jotta ne sopivat kaikille, ja etenkin opettavat uutta; suurin osa meistä osaa jo kokata liharuokia, mutta jotkut kasvisruoat voivat tarjota jotain ihan uusia kokemuksia!

4
1
Ainekset
170 g
cashewpähkinöitä
90 g
pinaattia
1 ruukku
Vihreäkeiju oreganoa
1
sitruuna
1,25 dl
oliiviöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
avokadoa
1 kpl
kasvisliemikuutio
400 g
täysjyväfusillia
250 g
kesäkurpitsaa
400 g
parsakaalia
suolaa ja pippuria
Ohje
- Hienonna pähkinät tehosekoittimessa pieneksi muruksi. Lisää joukkoon oliiviöljy, 3/4 oreganosta, pinaatti, avocadon liha, kuoritut valkosipulinkynnet, sekä sitruunan mehu. Murenna mukaan yksi kasvislimeikuutio. Käytä konetta varovaisesti kunnes se muodostaa täyteläisen peston.
- Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä paketin ohjeiden mukaisesti.
- Pilko parsakaalin kukinnot pieniksi paloiksi ja leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi joko veistä, kuorimaveistä tai juustohöylää apuna käyttäen.
- Paista parsakaalia tilkassa oliiviöljyä noin 7-10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää kesäkurpitsanauhat pannulle muutamaksi minuutiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita pesto pastaan huolellisesti. Sekoita joukkoon myös parsakaali ja kesäkurpitsa. Mausta tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla.