Omenainen muru-mallaspiirakka


Perinteisiä reseptejä maakunnista: Satakunta

Makea mallas sopii täydellisesti happamista omenoista valmistetun piirakan pohjaksi. Nauti muru-mallaspiiraan kanssa täyteläistä vaniljakastiketta, jäätelöä tai vaahdotettua kermaa.

soijaton, pähkinätön

Omenainen muru-mallaspiirakka
18
1 h
2 dl juoksevaa margariinia tai öljyä
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 dl Tuoppi Mämmi- ja leipämaltaita
3 kananmunaa
2 dl maitoa
2 dl omenasosetta
3 dl omenakuutioita tai siivuja (n. 3 omenaa)
tarjoiluun vaniljakastiketta, kermavaahtoa tai jäätelöä

Sekoita kulhossa keskenään rasva, sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Ota seoksesta eri kulhoon noin 3 dl kuorrutusta varten. Lisää jäljelle jääneeseen seokseen maltaat sekä munat yksitellen. Sekoita lopuksi nopeasti sekaan maito. Älä vaivaa taikinaa.

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä tasaiseksi.

Sekoita omenasose ja omenakuutiot keskenään. Lusikoi tasaisesti taikinalle. Halutessasi voit käyttää pelkkiä omenakuutioitakin. Ripottele muruseos pinnalle. Paista piirakka uunissa 200 asteessa noin 15–20 minuuttia, kunnes reunat alkavat saamaan väriä. Anna jäähtyä hetki ennen kuin leikkaat paloiksi.

0