Omenainen muru-mallaspiirakka (ammattilaiset)


Perinteisiä reseptejä maakunnista: Satakunta

Makea mallas sopii täydellisesti happamista omenoista valmistetun piirakan pohjaksi. Nauti muru-mallaspiiraan kanssa täyteläistä vaniljakastiketta, jäätelöä tai vaahdotettua kermaa.

soijaton, pähkinätön

Omenainen muru-mallaspiirakka (ammattilaiset)
20
1h
0,270 kg juoksevaa margariinia tai öljyä
0,380 kg sokeria
0,585 kg vehnäjauhoja
0,018 kg leivinjauhetta
0,012 kg vaniljasokeria
0,180 kg Tuoppi Mämmi- ja leipämaltaita
0,225 kg kananmunaa
0,300 kg maitoa
0,300 kg omenasosetta
0,720 kg omenaa tai 0,600 kg paloiteltua omenaa
tarjoiluun vaniljakastiketta, kermavaahtoa tai jäätelöä

Sekoita kulhossa keskenään rasva, sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Ota seoksesta eri kulhoon noin 4,5 dl kuorrutusta varten. Lisää jäljelle jääneeseen seokseen maltaat sekä munat yksitellen. Sekoita lopuksi nopeasti sekaan maito. Älä vaivaa taikinaa.

Kaada taikina leivinpaperin päälle GN-vuokaan ja levitä tasaiseksi.

Sekoita omenasose ja omenakuutiot keskenään. Lusikoi tasaisesti taikinalle. Halutessasi voit käyttää pelkkiä omenakuutioitakin. Ripottele muruseos pinnalle. Paista piirakka uunissa 200 asteessa noin 20–30 minuuttia, kunnes reunat alkavat saamaan väriä. Anna jäähtyä hetki ennen kuin leikkaat paloiksi.

0