Nopea kinkku-herkkusienipasta


Valkosipuli-herkkusienivoi sopii täydellisesti pastan kastikkeeksi. Nopeasti valmistuvan kinkku-herkkusienipastan joukkoon lisätään ilmakuivattua kinkkua, kirsikkatomaatteja ja kapriksia, mutta pastaan voi lisätä myös raaka-aineita oman maun mukaan. Pasta maistuu superherkulliselta vain herkkusienivoinkin kanssa!

Nopea kinkku-herkkusienipasta
4
20 min
250 g spagettia tai tagliatellapastaa
Herkkusienivoi:
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
200 g Champ herkkusieniä
1 tl suolaa
Vihreäkeiju salviaa
100 g voita
Lisäksi:
100 g ilmakuivattua kinkkua
100 g kirsikkatomaatteja
50 g kapriksia
50 g raastettua kovaa juustoa
ripaus mustapippuria

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä ja valuta siivilässä.

Hienonna valkosipuli ja sipuli ja siivuta herkkusienet. Kuullota sipulit ja herkkusienet nokareessa voita ja mausta suolalla. Lisää joukkoon hienonnettu salvia ja voi. Hauduta hetki, jolloin voin maku tiivistyy.

Laita pasta takaisin kattilaan ja lisää joukkoon herkkusienivoi. Lisää ilmakuivattu kinkku pieninä paloina, kirsikkatomaatit ja kaprikset. Lisää annosten pinnalle raastettua kovaa juustoa ja mustapippuria myllystä.