Mustikka-kauramurupiiraat

Mustikka-kauramurupiiras on nopea herkku yllätysvieraiden kanssa kahvitteluun. Valmiin murotaikinan päälle levitetään rapeaa kauraa ja terveellisiä mustikoita, kokonaisuus paistetaan uunissa ja suussa sulava mustikka-kauramurupiiras on valmis. Halutessasi piiraasta hieman juhlavamman, levitä päälle pehmeää italialaista marenkia.

Mustikka-kauramurupiiraat
8
45 min

Ainekset

1 pkt
Kymppi murotaikinaa (400g)
Täyte
4 dl
mustikoita
1 rkl
perunajauhoja
1 tl
vaniljasokeria
75 g
leivontamargariinia
2 dl
kaurahiutaleita
1 dl
sokeria
Italialainen marenki
2 dl
sokeria
0,5 dl
vettä
3
kananmunan valkuaista

Ohje

Sulata ja kauli murotaikina ohueksi ja laita voideltuun vuokaan. Sekoita perunajauhot ja vaniljasokeri mustikoihin ja levitä seos tasaisesti pohjalle. Sulata margariini kattilassa, lisää joukkoon kaurahiutaleet ja sokeri. Laita kauraseos tasaisesti mustikoiden päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 25-30 min.

Mustikka-kauramurupiiraat
Voit tarjoilla piiraan myös italialaisen marengin kanssa

Italialainen marenki
Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja mittaa lämpömittarilla, että sokeriliemi saavuttaa 120 asteen lämpötilan. Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Vatkaa, kunnes marenki on paksua ja jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Laita marenki pursotinpussiin tai levitä lusikalla piiraan päälle. Halutessasi voit paahtaa kullanruskeaa väriä marengille kaasupolttimella tai grillivastuksen alla uunissa.

Reseptin tuotteet

Kokeile myös näitä